Geen padel in uw achtertuin

Door Michel Blanken op 23 mei 2023

Geen padel in uw achtertuin

Sport is gezond en de populariteit van padel draagt bij aan de gezondheid van onze inwoners. Tevens zorgt het voor veel nieuwe leden voor de verschillende tennis- en padelclubs in onze gemeente. De sport brengt veel positiefs mee, maar er zijn ook schaduwkanten.

Landelijk is padel veel in het nieuws. Padel produceert tot wél 10 tot 15 decibel meer geluid dan tennis. Een stijging van 10 decibel, betekent honderd keer zoveel geluid! In de commissie van 27 januari hebben omwonenden van padel initiatieven in Coevorden en Sleen dan ook hun zorgen geuit. PvdA Coevorden neemt deze zorgen serieus.

Daarom heeft fractievoorzitter Michel Blanken in de raad van 23 mei een motie ingediend, mede ondertekend door Bbc2014: Belangen Buitengebied Coevorden en CDA Coevorden. We roepen het college op om geen padelbanen meer toe te staan in woonwijken. Tevens vragen we van het college om te komen tot beleid voor padelbanen.

Lees hier de motie

2023-05 Motie padelbanen

Michel Blanken

Michel Blanken

Ik ben Michel Blanken, ik zit nu in mijn derde termijn als gemeenteraadslid voor de PvdA. Deze termijn ben is dat in de rol van fractievoorzitter. Ik woon in Coevorden met mijn gezin met drie kinderen. Ik ben opgegroeid in de wijk de Binnenvree, daarna heb ik een aantal jaar gewoond op Tuindorp en inmiddels

Meer over Michel Blanken