PvdA Coevorden maakt zich zorgen om drugsproblematiek

Door Marjan Nijenbanning op 13 november 2023

Naar schatting zijn er 200 jongeren in de gemeente Coevorden die kans hebben om in de drugscriminaliteit te raken. Het middelengebruik onder lijkt steeds meer geaccepteerd, jongeren kijken niet meer op als iemand gebruikt. Jongerenwerkers maken zich zorgen om het gebruik en geven aan lang niet altijd meer grip te hebben op jongeren.

Naast het gebruik, komt er ook criminaliteit bij kijken. Jongeren die verslaafd raken worden dealer om hun verslaving te kunnen bekostigen of snel geld te kunnen verdienen. In het uitgaan krijgen jongeren te maken met agressiviteit en voelen zich onveilig tijdens het uitgaan. Ouders van kinderen die gebruiken zitten met hun handen in het haar, zij missen steun in iets wat hen dagelijks bezig houdt. Dit is voor PvdA Coevorden niet acceptabel.

Ons raadslid Marjan Nijenbanning vroeg hiervoor aandacht tijdens de begrotingsbehandeling. De PvdA diende een motie in voor een sus-team. Dit team van private beveiligers moeten vooral verstorend werken op plekken waar gedeald wordt. Dat moet helpen om een veiliger gevoel te creëren. Burgemeester Bergsma erkent het probleem. Hij gaf aan niet zeker te weten of een sus-team de oplossing is. Echter, deed hij een toezegging om begin volgend jaar met een plan van aanpak te komen om deze problematiek aan te pakken.

Marjan Nijenbanning

Marjan Nijenbanning

Mijn naam is Marjan Nijenbanning en ik woon in Coevorden met ons gezin met twee thuiswonende kinderen, twee oudere kinderen studeren en wonen op kamers. Ik ben opgegroeid in Westerbork en heb een aantal jaren in Groningen en Aalden gewoond. Nu woon ik alweer bijna tien jaar in Coevorden. In de wijk Ossehaar waar ik

Meer over Marjan Nijenbanning