Internationale Vrouwendag

8 maart 2024

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De dag is een feestdag voor alles wat voor en door vrouwen is bereikt. Er wordt ook stilgestaan bij alle problemen waar vrouwen vandaag de dag nog mee te maken hebben. Dit jaar heeft internationale vrouwendag het thema ‘Eén wereld, duizend vrouwen’, over de culturele verschillen en overeenkomsten tussen vrouwen over de wereld.

De PvdA heeft een lange geschiedenis in de strijd voor vrouwenrechten. Al in de tijd van onze voorganger, de SDAP, werd de strijd voor vrouwen gevoerd. Wij gaan nog door met deze strijd!

Zo heeft ons oud-raadslid Nina Jasperse er voor gezorgd dat in onze hele gemeente vrouwen gratis menstruatieproducten kunnen krijgen. In 2023 heeft gemeente Coevorden zich bij de Orange the World campagne aangesloten. Na een motie van onder andere PvdA Coevorden. Zo wordt elk jaar aandacht besteed aan het stoppen van geweld tegen vrouwen. We zetten ons sterk in voor veilig uitgaan in onze gemeente. Zodat vrouwen tijdens het uitgaan niet te maken krijgen met naroepen, nafluiten of ander ongewenst gedrag.

We wensen jullie allemaal een fijne Internationale Vrouwendag!