PvdA Coevorden stelt vragen over toenemende overlast rond de Kibbelkoele
PvdA Coevorden gaat, tijdens het vragenuur in de commissievergadering van dinsdag 14 juni 2016, vragen stellen over de toenemende overlast rond de Kibbelkoele.
Wij hebben de afgelopen tijd veel signalen gekregen over grote overlast rond de Kibbelkoele. Deze signalen gaan o.a. over seks in het openbaar, seksspelletjes tussen groepen volwassenen die ook op film worden vastgelegd (al dan niet voor pornosites) en ongewenst seksueel getinte benadering van toevallige voorbijgangers (met name jonge vrouwen). Zelf hebben wij geconstateerd dat deze signalen bepaald niet uit de lucht gegrepen zijn. Moeders met kinderen geven aan dat zij de recreatieplas niet meer durven te bezoeken en ook anderen storen zich erg aan deze overlast.
In de wijk- en dorpenronde is dit vanuit Dorpsbelangen Noord-Sleen en Plaatselijk Belang ’t Haantje/Kibbelveen ook al aan de orde gesteld en is gevraagd om maatregelen te treffen. De boswachters van Staatsbosbeheer geven dezelfde signalen af. Zij geven daarbij aan dat zij wel willen optreden, maar dit niet kunnen omdat zij geen bevoegdheid hebben om op te treden op basis van de APV. Volgens onze informatie is vanuit Staatsbosbeheer aan de gemeente gevraagd om:
- een bord te plaatsen dat inrijden van 21.00 tot 6.00 verboden is. Dit verkeersbesluit schijnt genomen te zijn op 24 juni 2015. De borden staan er echter nog steeds niet.
- BOA-medewerkers van Staatsbosbeheer de bevoegdheid te verlenen om ter plekke op te treden tegen de aanwezige overlast op basis van de APV van de gemeente Coevorden.
Wij hebben hierover de volgende vragen:
- Is het college op de hoogte van de grote en nog steeds groeiende overlast bij de Kibbelkoele, waardoor gewone recreanten de plas steeds meer gaan mijden?
- Welke maatregelen heeft het college al genomen om tegen deze overlast op te treden?
- Waarom is er nog steeds geen bord geplaatst dat inrijden van 21.00 tot 6.00 verboden is? Wanneer wordt een dergelijk bord geplaatst?
- Is het mogelijk om de boswachters van Staatsbosbeheer de bevoegdheid te verlenen om in hun hoedanigheid van BOA ook op te treden op basis van de APV?
- Zo ja: wanneer gaat dit gebeuren? Zo nee: waarom gebeurt dit niet?
- Welke andere maatregelen denkt het college te nemen om een einde te maken aan deze zeer ongewenste situatie?