Door op 11 februari 2015

Jacques Monasch bezoekt `Bentheimerblokje`

Op uitnodiging van de PvdA afdelingen Borger/Odoorn, Emmen en Coevorden bracht het PvdA Tweede Kamerlid Jacues Monasch afgelopen maandag 9 februari  een werkbezoek aan Drenthe.

Ook Coevorden werd aangedaan. Jacques Monasch onder meer belast met de portefeuille wonen bezocht het zogenaamde “Bentheimerblokje”. Hier wordt door leerlingen vanuit het opleidingscentrum bouw (OCB) in opdracht van Domesta een tweetal monumentale panden gerestaureerd.

Het kamerlid werd ontvangen door verantwoordelijk wethouder Jan Zwiers (BBC) die het belang van dergelijke leerlingbouwplaatsen onderstreepte om ook in de toekomst over goede vakmensen te kunnen beschikken.  Ook overhandigde wethouder Zwiers het projectplan “Vierkant voor Werk” aan het kamerlid.

Vanuit de samenwerkende aannemers deed Willem Jan Coers een klemmend beroep op Jaqcues Monasch om in Den Haag aandacht te vragen voor het handhaven van een laag BTW tarief. “Deze regio zit nog steeds diep in de crisis .Een laag BTW tarief zorgt voor een aanjaageffect in de bouwwereld.”  “Misschien kan in Den Haag overwogen worden een gedifferentieerd BTW tarief toe te passen. In de regio’s waar het weer goed gaat  een hoog BTW tarief en  in de regio’s waar het nog  steeds crisis is een laag BTW tarief.”

Jaques Monasch zegde toe de signalen mee te nemen .

Aansluitend volgde een rondleiding en ging het kamerlid in gesprek met begeleiders en leerlingen.